Kreative Burger-Muffins

Kreative Burger-Muffins

SAMSUNG CSC

I dag fikk jeg bakeånden over meg og bestemte meg for å lage noen kreative og kanskje litt utenom det vanlige-muffins. Resultatet ble hjemmelagde Burger-Muffins. Ikke bare smaker de kjempegodt, men de er utrolig morsomme og kreative. Disse muffinsene passer perfekt til en barnebursdag eller kanskje til en fest om sommeren.

For å lage burger-muffins må du lage to forskjellige typer muffins, vanilje og sjokolade-muffins. Vaniljemuffinsen brukes som hamburger brødet, mens sjokolademuffinsen blir «kjøttet». Den gønne «salaten» og «tomaten» er laget av litt sukkerfondant. Her kan man imidlertid bruke andre ting som f.eks. melis, godteri eller ulike typer frukt og bær for å tilføre litt syrlighet.

Oppskriften er den samme jeg alltid bruker for vanljemuffins som du finner under. For å lage sjokolademuffins tilsetter man 2 spiseskjeer med kako.

1 porsjon gir ca. 20 muffins. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca.10-15 min.
verdens beste muffins 😉 1 porsjon gir ca. 20 muffins. Dette trenger du:

 • (2 ss bakekakao til sjokolademuffins)
 • 2 egg
 • 50 g smør (smeltet)
 • 2 dl sukker
 • 3 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 dl melk (jeg brukte lettmelk)

Bruk litt Sesamfrø om du vil på toppen av burger-muffinsen.

 1. Visp sammen egg og sukker. Smelt smør.
 2. Bland alt det tørre sammen i en bolle.
 3. Bland melk og smør med egg og sukker.
 4. Bland så inn det tørre med resten. Røren skal være en blanding mellom tynn og tykk.

Ta en spiseskje med røre i muffinsformene. Kommer litt an på hvor store former du bruker, men om du bruker normal str. fyller du halve- ikke mer. De vokser!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Skjær Vaniljemuffinsene forsiktig i 2. Skjær så av bunnen av sjokolademuffinsen, du bruker kun toppen ettersom den ikke har «muffinsform-merker». Legg sjokolademuffinsen i mellom vaniljemuffinsen, og eventuellt litt pynt med godteri om du vil ha noe «salat». Pensle toppen av vaniljemuffinsen med litt vann, og strø på sesamfrø. Stikk en tannpirker igjennom, og vips!

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*