Hjemmelaget Flettebrød

Hjemmelaget Flettebrød

Etter min mening er det få ting som er bedre enn et hjemmelaget brød som nettopp har kommet ut av ovnen. I helgen ville jeg derfor unne meg noe ekstra godt til frokost. I steden for å kun lage et vanlig brød, ville jeg gjøre en liten vri og lagde derfor Flettebrød. Ikke minst smaker det godt med litt loff, men det ser så fint ut også. Denne oppskriften gir to brød. Jeg har tidligere brukt samme oppskrift til å lage Hjerterundstykkerog Parisaflette-brød. Jeg lagde også denne gangen noen rundtsykker samtidig, som gjorde at mine brød har blitt litt mindre enn hva de ville blitt normalt.
Om du ikke spiser alt på en gang, så ta det ene brødet i en pose og frys det. Et prød hos meg forsvant på en,to,tre så om dere er mange skal det ikke være noe problem å fullføre dette raskt.

Denne oppskriften gir 2 brød. Stekes på 200 grader i ca.25-30 min midt i ovnen.
Dette er oppskriften:

  • 100 g margarin (smeltes)
  • 4 dl melk
  • 1 pk gjær
  • ca. 10 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ts sukker.
  • Et egg til pensling
  • Sesamfrø (valgfritt)
  1. Bland alt det tørre i en bolle. Jeg brukte tørrgjær denne gangen, men en pakke gjør kan så klart også brukes.
  2. Bland smør og melk, og sørg for at det har en temp. på ca.37 grader. Bland inn med det tørre, og kna deigen godt.

 3. Sett deigen til heving i ca.40-60 min.(til den har blitt dobbel så stor)
Del den så i to deler.
Lag tre remser som du fester i toppen. Så fletter du bare resten.
 

Pensle med litt egg og pynt med sesamfrø om man ønsker det. Eventuellt bruk andre frø.
Rett ut av ovnen!
De er best når de er tatt rett ut av ovnen- Nyt, håper det smaker!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*