Hjemmelaget Oreokake

Hjemmelaget Oreokake

Mange av dere føler sikkert med meg når jeg sier at Oreokaken rett og slett er en helt fantastisk god kake. Det er imidlertid ikke så alt for mange år siden jeg lagde denne kaken for første gang. De aller fleste av dere har sikkert smakt den, men for dere som ikke har tatt Oreo-steget, så kan jeg anbefale det på det sterkeste. Og hvilken bedre måte å gjøre det på enn ved å lage kaken selv. Denne oppskriften har jeg brukt hver gang siden når jeg først lagde den for et par år siden. I løpet av årene har jeg sett en del nye vri på denne kaken. Jeg velger imidlertid å være tro mot min oppsrkift, men om noen har tips til hvordan man kan oppgradere den et hakk til (om det er mulig) så vil jeg gjerne høre om det.
Det som kan sies å være litt «stress» med denne kaken er at det tar litt tid, og det er en del lag som skal lages. MEN det er lettere enn man tror, og det er så absolutt verdt det til slutt.
I oppskriften står det at du skal ha kremost naturell i et av lagene. Flere har spurt meg om hvilken type jeg bruker. Jeg kan nå si at jeg har prøvd litt forskjellig som philadelphia orginal, philadelphia light 12% fett og to pk. tine kremost naturell. For å være helt ærlig kjenner jeg ikke store forskjellen. Jeg vil imidlertid si at jeg foretrekker å bruke philadelphia 12% fett, ikke for å kutte kalorier, men fordi jeg føler at kaken ikke blir så tung, men litt «lettere» å spise. Men dette er smak og behag, men om man ikke ønsker at kaken skal bli mer mektig enn hva den allerede er kan du fint bruke et lettere alternativ.

Her er oppskriften:

 • ca. 500 g Oreo kjeks ( jeg pleier å kjøpe 4 pk.)
 • 100 g smeltet smør
 • 200 g naturell kremost
 • 2,5 dl melis
 • ca. 3 dl. pisket krem (jeg bruker alltid kun en boks med kremfløte)
 • 1 pose med sjokolade mouse
 • Melk til sjokolade mousen (jeg pleier å bruke lett eller skummet)
  1.  Bruk 3 pk. med oreo kjeks i bunnen. Knus dem til en finkornet masse. En enkel måte å gjøre dette på er å «mose» dem i en bolle med et kjøkkenredskap som er flat eller rund i bunnen. 
  2. Smelt smør. Bland så smøret sammen med kjeks-massen, og press det så sammen til en flat bunn i en rund form.
  3. Miks sammen melis og kremost. 
  4. Miks kremfløten til krem i en bolle. Ta halvparten av kremen og bland det inn i kremost-blandingen. Ta resten av kremen i kjøleskapet(dette skal på toppen) Smør blandingen på kjeksbunnen, og la det stå i kjøleskapet en halv time.
  5. Lag så sjokolademousen i henhold til pakningen. Knus (med hennene) ca 7-8 oreo kjeks ned i sjokolade moussen, og bland sammen. Ha så dette over kremost-laget på kaken. Sett så kaken inn i kjøleskapet og la stå ca. 1 time. 
  6. Ta resten av kremen du har igjen, og stryk det forsiktig på topplaget av kaken. Bruk gjerne en slikkepott. Ta så resten av oreokjeksene du har igjen, og knus dem med hendene til forskjellige biter som pynt på toppen. 
  7. La så kaken stå i et par timer (helst) før du skal servere den. Best blir den om den får stå i kjølekskapet over natten.

   

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*