Perfekt sukkerbunn og Bløtkake

Perfekt sukkerbunn og Bløtkake

IMG_1801
Jeg vet ikke hvor mange endeløse forsøk jeg og min mor har hatt på kjøkkenet når det kommer til den perfekte sukkerbunnen. Det skal jo være så «enkelt» å lage, men likevel blir den pinneflat hver gang. I helgen skulle vi ha besøk, så nå skulle vi gjøre alt vi ikke har gjort skikkelig før for å oppnå den perfekte sukkerbunnen. Og denne gangen FIKK VI DET TIL! hurra! Følger du denne oppsrkiften til punkt og prikke skal jeg love deg at du får en perfekt base til bløtekaken. Det som er hemmeligheten er så klart å ha rett mengde ingredienser, men det er hvordan du visper og behandler kaken som er viktig. Høres ekstremt ut, men dette funker. Dette trenger du:

Vi brukte en 26 cm rund kakeform denne gangen.

Ingredienser:

 • 6 egg
 • 2 dl sukker
 • 3 dl hvetemel
 • 1 ts bakepulver

 1. Pisk Sukker og egg til eggedosis. Og dette er viktig- når du tror du er ferdig å vispe, så visper du litt til og litt til helt til den er tykk og stiv. Jeg tror jeg aldri har vispet så lenge som jeg gjorde, det er vel kanskje derfor også jeg aldri har fått en perfekt kake.

2.  Bland inn bakepulver med hvetemel. Bruk en sil og sikt melet inn i røren. Så blandet du FORSIKTIG alt sammen med en slikkepott. Om du rører for kraftiv vil all luft gå ut.
Smør sidene på formen med smør. Ligg gjerne litt bakepapir i bunnen så unngår du at kaken henger seg fast.

3. Stekes nederst i ovnen på 160 grader i ca. 45 minutter. IKKE åpne ovnen før den er ferdig. Da kan du risikere at den vil synke (og det vil vi jo ikke). Når den har stått tiden tar du av oven men la kaken stå igjen. Jeg måtte skjekke forsiktig med en strikkepinne, men det gikk helt fint.

 
Perfekt!

Om du vil fortsette med bløtekake, her er hvordan vi liker det:


Du trenger:

 • Hermetiske bokser med ananas (oppkuttet i biter)
 • 2 bokser med kremfløte som du pisker til krem
 • Bringebær syltetøy
 • Alt mulig av bær til toppen.
 1. Skjær oppkaken i 3 lag. Dynk lagene med ananasjuice.
 2. Toppen av kaken brukes som bunn. Vend topp-lokket ned. Smør på en lag med krem og bringebærsyltetøy.
 3. Vend neste lag oppå. Ha et nytt lag med krem, og ta på ananasbitene fra boksen.
 4. Legg så på bunnen av kaken som topplokk. Dekk hele kaken med krem, og pynt med masse deilig bær. Bedre enn dette blir det ikke!
En perfekt bløtekake for 17.mai, bursdag, dåp eller som en vår-kake. Håper det smaker <3

2 Comments

 1. Det virket lite med 160 Gr blir den gjennomstekt da?

 2. Jeg har gått på konditor i to år og der fikk vi aldri bruke kjøkkenmaskin – bunnen blir best om du elter alt forsiktig inn! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*