Fargede påske-egg

Fargede påske-egg

Påsken nærmer seg. For mange betyr dette tur på fjellet, ski-tur, påskeharen og ikke minst påske-egg. Selv om jeg blir eldre synes jeg det fremdeles er gøy å gå rundt å lete etter påske-egget mitt. Men påsken består av flere måltider enn kun godteri. Jeg tenkte jeg skulle vise en annen variant av et påske-egg. Dette passer perfekt til frokosten, og er like gøy for alle.Jeg vil vise hvordan du kan lage et farget egg.Dette var egentlig et forsøk «gone wrong». Jeg skulle egentlig bare prøve å få en gradvis farge på skallet, men jeg ga opp og lot det ligge i kjøleskapet. Det viste seg at fargen hadde trukket inn i egget-synes det ble såå kult. Om du vil gjøre det litt raskere, uten den gradvise fargen kan du også bare ligge et skrellt egg rett i farget vann. Da vil det trekke raskt inn. Men for å prøve mitt «misslykkede» forsøk gjør du slik:

Det du trenger er:

Egg som er hardkokt
Konditorfarge
Glass til eggene (vinglass passet perfekt)
For å få en gradvis farge-endring fra mørk til lys gjør du slik: tilfør noen dråper med konditorfarge i bunnen av et vinglass. Ta så de kokte eggene og sett dem rett ned i bunnen i vinglasset. La dem stå ca 1-2 timer. Tilfør så litt vann i glasset slik at halve egget blir dekket av vann. La stå ca.1 time. deretterlar du hele egget ligge i vann. Når det har lagt en stund heller du ut vannet og lar fargen trekke litt inn i egget. Jeg lagde mitt om kvelden, og lot så de kokte eggene ligge i kjøleskapet til frokost.

Skrell så eggene, og vips! Så enkelt er det.

2 Comments

  1. Kjempefine! Har du stukket hull i eggene før du kokte dem eller er bunnen tett når du setter dem i glasset?
    Jeg skal på hyttetur med en drøss unger til helga og dette må vi prøve 🙂

    • Takk! Nei, jeg stakk ikke noen hull! Jeg kokte dem og avkjølte dem før jeg lå de i glassene. Jeg forsøkte egentlig å skape farge kun på skallet, visste ikke at det ville trekke inn i egget- så egentlig var dette et forsøk «gone wrong» hehe! Men putt dem i glasset, først kun med ren kondittorfarge i bunnen, og tilfør så litt vann etterhvert. La dem stå en stund. Jeg lagde mine om kvelden og la de i kjøleskapet (uten vann) til neste dag, så vet ikke hvordan det blir om du ikke gjør det! Håper det blir vellykket- god tur 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*