Kreativ 17.mai ostekake

Kreativ 17.mai ostekake

Det er ikke lenge til 17.mai- min absolutte favorittdag. Noe av det beste med denne dagen er maten (!), og siden jeg elsker litt kreativ mat så ville jeg lage en litt mer kreativ kake til 17.mai. Resultatet ble en ostekake. For 2 år siden lagde jeg en panna cotta dessert med det norske flagg som ble en megahit. Du kan lese mer om denne Her. Jeg tenkte det kunne være gøy å lage en kake med samme konsept som panna cotta desserten. Denne kaken er ganske enkel å lage men det tar litt tid. Men resultatet blir kjempeflott og denne kan fint lages kvelden før;)

Jeg lagde denne i en 22cm rund kakeform.

Dette trenger du:

 •  250 g digestive kjeks
 • 100-150 g smør
 • 250 g kremost
 • 60 g melis
 • 3 dl kremfløte
 • 1 (2) pk rød jordbærgelé
 • Blå gelékonditorfarge
 • ca.3 dl ZerOH saft med sitron & lime smak (eventuelt vann med sitron/lime saft og litt sukker)
 • 2 pk gelatin

Kjeksbunn: Knus først kjeks til pulver. Smelt smør og bland sammen med kjeksmassen. Trykk godt ned i formen. Sett formen i kjøleskap. Jeg gjorde dette kvelden før jeg lagde resten av kaken for å slippe denne om morgenen.

Jeg gjorde et forsøk på å farge kjeksbunnen rød for å gjøre dette det første «røde laget» i stedenfor rød gelé. Dette funket ikke hehe. Derfor er kjeksbunnen min bittelitt rødlig.

Så er det lagene. Jeg lagde ett og ett lag, og lot hvert lag stivne i kjøleskap. Jeg brukte her en 22cm form. Skal du bruke en større form ville jeg plusset på 1-2 dl på hvert lag, noen ekstra g kremost og melis + 1 ekstra ark gelatin på hvert lag for å være sikker på at det dekker! Dumt å ha for lite. På noen av lagene mine var det nesten litt knapt følte jeg.

Hvert lag skal akkurat dekke laget under og bittelitt til. Jeg tok hvert lag litt på «gefylen».

Hvitt lag: Hvert lag ble altså: 83g kremost/ 1/3 av pakken, 1 dl kremfløte, 20 g melis, 0,5dl zeroh saft og 0,5-0,8 dl vann (spørs hvor sterk sitronsmak du ønsker. Husk nok gelatin om du tilsetter mer vann). Kok opp vann+saft. Tilsett 3 plater gelatin. Avkjøl. Bland kremost + melis. Pisk kremfløte i en annen bolle til den er «slapp». Bland sammen ostemasse og kremen. Bland så inn avkjølt saft og hell over. La det stivne i kjøleskap.

Rødt lag: dette er vanlig rød gelé. Jeg trengte her kun 1 pk. Jeg kokte opp en pk og delte den i to. 2,5 dl tok jeg med en gang over i en annen bolle for å avkjøle. Resten lot jeg stå i den varme kjelen. Jeg rakk å bruke geleen i kjelen som topplokk før den stivnet, men om du ikke «henger» over kaken hele dagen ville jeg kjøpt 2 pk rød gelé uansett form (eventullet lage egen gele av jordbærsaft og gelain for sukkerfri versjon).

Blått lag: dette er hjemmelaget gelé laget av 1,5 dl vann og 1,5 dl zerohsaft med sitronsmak. Kok opp vann og saft, og tilsett 3 plater gelatin. Bland så inn litt blå konditrofarge av gelé. Jeg har kjøpt min på panduro/ jernia av denne typen Her. Avkjøl dette før det helles på.

Det er viktig at alle lag er stivnet før du heller på neste. Massen du heller på må være avkjølt.

Pynt tilslutt med litt bær og sitronmelisse. Kjempegod ostekake- perfekt for 17.mai. Hurra hurra!

 

 

5 Comments

 1. Hvor lang tok det i kjøleskap mellom hvert lag?

 2. гидра ссылка на сайт – гидра официальный сайт, hydrа

 3. Matilde Holdhus

  Hadde det gått an å begynne rett på den røde geleen, etter bunnen? Altså ikke ha et lag ostekake først? Eller blir den helt shaky da? Vurderer alternativt å farge ostekremen rød med samme type gelefarge som den blå er laget av. Men det blir kanskje litt mye fargeforskjell mellom den og geleen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*