Mummihuset, pepperkakehus

Mummihuset, pepperkakehus

I år fant jeg ut at årets pepperkakehus skulle være Mummihuset. Jeg har sett så mange versjoner av dette opp igjennom, men aldri prøvd å lage et selv. Vanskelig var det absolutt ikke! Nå kan det være en utfordring å få et stort hus til å bli helt rundt, så jeg lagde mitt hus «nesten» rundt ved hjelp av fem vegger. To av disse veggene hadde jeg to vinduer over døren, mens på de andre tre hadde jeg tre vinduer.

Jeg elsker når det er et koselig og lunt lys i pepperkakehusene, så da er jo vinduene og dører veldig viktig. Jeg er en flittig bruker av kamferdrops når det gjelder vindus-glassene. Jeg delte her en drops i fire like deler, og la hver dropsbit i vinduene før det gikk inn i ovnen. Dropsen smelter da bare ut- enkelt og greit;)

Jeg blander melis sammen med eggehvite når jeg skal dekorere pepperkakehus- den blir hvitere, mye hardere og er lettere å jobbe med enn vanlig melis med vann.

Selve huset limer jeg alltid sammen ved hjelp av smeltet sukker. Det ser ofte ikke helt bra ut etter jeg har limt sammen husene mine- det er ofte mye sukker som renner overalt. Dette er det imidlertid lett å pynte vekk med litt melis 😉

Dryss over litt melis i en sil til slutt som litt snø.

 

4 Comments

  1. сделать права с проводкой – медсправка купить, как сдать площадку на права

  2. Аккаунты CS:GO – купить майнкрафт лицензию за 5 рублей, купить майнкрафт лицензию за 5 рублей

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*