Fotball-kake

Fotball-kake

En super-enkel fotball kake som alle kan lage. Selve kaken er kun en enkel rund sjokoladekake. Her kan man så klart også lage en annen type kake, så lenge den er rund og helst er tørr på toppen siden man skal drysse melis på toppen 🙂

Når kaken står i ovnen kan du klippe ut mønsteret. Jeg brukte vanlig A4 ark, og tegnet ut mønsteret for hånd. Jeg klippet ut en 6-kant form først som jeg så brukte som mal for de andre 6-kantene. Så klippet jeg ut strimler til strekene på fotballen.

Legg alle formene på kaken slik at det blir en fotball og dryss melis forsiktig over ved hjelp av en sil. Jeg gjorde papiret bittelitt fuktig bakpå før jeg la det ned på kaken for å unngå at de skulle skli. Etter du har drysset over melis, fjerner du forsiktig papiret med melis oppå.

Fjern forsiktig papiret så all melisen ikke faller ned på kaken i mønsteret.

Kjempe enkel å lage, og hvem liker vel ikke sjokoladekake 😉 Perfekt til VM-finalen 😉

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*