Marengs-Blomster

Marengs-Blomster

Lag søte marengs-blomster til pynt på kaker, muffins eller for å nytes kun som de er. Her har jeg først laget marengs-blomster før jeg så laget lemon curd. Oppskrift på lemon curd finner du HER.

Disse blomstene er enkle å lage, og de kan oppbevares i boks i mange dager slik at du fint kan lage disse lenge i forveien. Jeg brukte ca. halve oppskriften til å lage blomster, og da fikk jeg rundt 30-40 blomster i forskjellige størrelser.

Ingredienser:

♥ 4 eggehviter (romtemperert)

♥ 2 1/2 dl sukker

Bruk en helt ren bolle, helst stål/glass. Gni gjerne litt sitron i bollen før bruk hvis du har- for å fjerne alle fettrester. Pisk eggehvitene stiv. Tilsett så litt og litt sukker mens du pisker på full hastighet. Ikke stopp før du har pisket massen til en tykk og fin marengs.

Finn en sprøytepose og sprøytespiss med rundt hull. Går an å bruke en brødpose også, eller kremmerhus av bakepapir, men enklest er sprøytepose. Lag små og store blomster på et bakepapir.

Stek på 100 grader C, midt i ovnen i ca. 30-50 min. Det kommer veldig an på hvor store blomster du lager, lager du veldig små blomster så kan du se etter 30 min. Lager du veldig store må de kanskje stå opp mot 45-60 min. De er ferdig når de «slipper» fra bakepapiret. Disse kan oppbevares leeenge i en lufttett boks. Smaker like godt!

Blomstene kan spises som de er, eller få en liten desj med lemon curd i midten.

Perfekt til pynt på muffins 😉 Oppskrift HER.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*