Vår-Muffins

Vår-Muffins

Hva er vel mer vår enn å se alle blomstene spire fram? Jeg elsker våren over alle årstider, og ville lage noen muffins med et vårlig preg. Resultatet ble disse muffinsene med marengs-blomster.

Selve muffinsen er en vanlig vanilje-oppskrift. Den jeg har brukt finner du HER. Bruk gjerne noen dråper sitronsaft i hvis du vil ha et litt mer friskt preg.

Frostingen er en enkel kremost-frosting. Jeg er ikke så glad i alt for mye frosting på kaker og muffins, men en liten desj kan være godt. Jeg elsker sitron, og for at frostingen ikke skal bli veldig søt så liker jeg å ha litt sitron i denne også.

Oppskrift på frostingen er:

♥ 100 g smør

♥ 200 g melis

♥ 250 g kremost

♥ 5-8 dråper sitronsaft

Miks sammen romtemperert meierismør og melis på lav hastighet. Tilsett så kald kremost og sitronsaft og miks det sammen til en fast og fin frosting. Ikke visp for lenge for da blir den for myk. Sett bollen i kjøleskap mens du lager sprøytepose klar. Sprøytes på helt avkjølte muffins.

Pynt muffinsene med marengs-blomster. Disse har jeg laget ferdig før frostingen! Selve blomsten er marengs, mens det gule i midten er Lemon Curd (Stironkrem) Oppskriften finner du HER. Det er marengs-blomstene og lemon curden som gjerne tar litt tid å lage, men begge deler kan man lage på forhånd og la stå til du skal bruke det. Marengs-blomstene mine lagde jeg 1 uke før jeg brukte de, og de var like gode etter 1 uke. Oppbevar på lufttett boks. Lemon-curden tar ikke lang tid å lage, men jeg liker å ha det på glass på forhånd til jeg skal bruke den.

Vent med å ta på marengs-blomstene på muffinsen til rett før du skal servere. Hvis ikke kan du risikere at de blir litt bløt om de blir satt på for lenge før de skal spises. Men det tar 2 sek å ta de på 😉

Pynt gjerne også med noen blader fra sitronmelisse. Sitronmelisse får du kjøpt på det fleste butikker i urte-avdelingen.

Ikke bare ser de så søte ut, men smaker også kjempegodt med et friskt preg av sitron. Marengs-blomstene er også veldig gode for seg selv, så om du ikke vil pynte kaker eller muffins med disse kan man fint servere disse på et fat for seg selv.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*