Sitronkake med skjult hjerte

Sitronkake med skjult hjerte

Noe av det beste jeg vet er sitronkake. Men jeg elsker jo også alt kreativt! Derfor ville jeg prøve å lage en sitronkake med skult hjertemønster inni kaken. Og det var ikke så vanskelig som jeg hadde trodd. Det som tar tid er å lage først en rød kake til hjertene, og deretter en ny «vanlig» kake. Men det blir verdt det når du serverer den 😉

Ingredienser til 1 stk sitronkake:

♥150 g mykt smør

♥200 g sukker

♥ 3 egg

♥300 g hvetemel

♥3 ts bakepulver

♥ ca. 2-3 dl vann

♥ 2 store sitroner (3 små)

♥ (For rosa/rød kake, trenger du noen dråper konditorfarge. Jeg bruker wilton, gelé)

Lag den røde kaken først. Fremgangsmåte er lik for begge kaker.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Bland sammen hvetemel og bakepulver sammen. Sikt inn vekselsvis med vann. Vask sitronene. Finriv skallet i røren (ikke kast sitronen. Sitron saften brukes i glasuren. Bland godt. Tilsett noen dråper med konditorfarge. Bland godt sammen. Smør formen med smør før du tilsetter røren. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca.50 min.

Mens denne står i ovnen kan du lage neste røre. Avkjøl den røde kaken når den er ferdig. Bruk en utstikker til å stikke ut hjertene. Kaken som blir til overs kan du lage cake-pops med, eller bare spise 😉

Hell litt av den «hvite» kaken i en smurt form, ca 1/3 av formen. Sett så hjertene ned i den hvite røren, bortover hele formen. Hell så forsiktig resten av den hvite røren over, før du setter den i ovnen.

Lag glasur med melis og saften fra sitronene, til en tykk glasur. Smør over en helt avkjølt kake.

Skjær så fine skiver, og vips- så får du kake med et søtt hjerte i. Ikke bare smaker den såå godt, men så er det også en liten kreativ vri 😉

Elsa 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*