Pepperkake-Vaffel

Pepperkake-Vaffel

 

Nå er det ikke så lenge igjen til det er jul- hurra! Det betyr at jeg endelig kan starte å bake julekaker igjen. For mange er nok pepperkaker noe av det de forbinder mest med julebaksten. Ikke bare smaker det godt, men det er også mye mye artig man kan lage med pepperkakedeig. En litt mer kreativ vri på pepperkaken som du kanskje ikke har prøvd før er å lage en Pepperkake-Vaffel.

Det er lite som slår en god vaffel, og det er ikke mye jeg tenker er mer typisk norsk enn nettopp vaffelen. Så derfor tenkte jeg å slå sammen to favoritter. Alt du trenger er pepperkakedeig og et vaffeljern. Trenger du en god pepperkakeoppskrift så har jeg en Her.  Hvis ikke funker ferdig deig også bra 😉

For å lage en hel vaffel lagde jeg et og et hjerte som jeg til slutt la sammen til en hel vaffel. Du tar en liten klump med pepperkakedeig som du presser ned i et vaffelhjerte i et vaffeljern. Jeg tok bittelitt mel i jernet slik at det ikke skulle sette seg helt fast. Så brukte jeg en kniv når jeg forsiktig fjernet hjertet fra jernet. Legg så ett og ett hjerte ved siden av hverandre på et brett med bakepapir til du får en hel vaffel.

Jeg prøvde å lage en hel vaffel på en gang men da var det litt vanskelig å få hele vaffelen ut av jernet uten å ødelegge det. Men du kan jo forsøke 😉

Server med en deilig kopp kakao, og kanskje en marshmallows eller to 😉 Fikk nesten lyst å ta syltetøy på, men lot heldigvis være hehe! En litt mer kreativ vri på pepperkaken 😉 God bakst ♥

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*