Kreativ 17.mai frukt og grønt

Kreativ 17.mai frukt og grønt

_MG_5273

Jeg elsker 17.mai og heldigvis er det ikke så lenge igjen før dagen er her! HURRA!

Frokosten er et av høydepunktene mine på 17.mai. For min del er dette en av de beste frokostene i året. På denne dagen liker jeg å lage mat som er litt norskinspirert. Kreativ mat trenger ikke være vanskelig, og det trenger heller ikke å ta lang tid å lage- noe som er litt viktig på 17.mai ettersom dagen ofte kan gå litt raskt! Her har jeg laget noen ideer til litt kreativ mat på 17. mai- enten til frokost eller til seinere på dagen!

♥ Grillspyd i rødt, hvitt og blått

Disse er kjempelette å lage og tar heller ikke lang tid! Her har jeg brukt grillspyd, jordbær, banan og blåbær. Andre alternativer kan være bringebær, rødt eple eller honningmelon. Supergodt og supersunt!

_MG_5322

_MG_5316

♥ Fruktfat som det norske flagget 

Dette fruktfatet passer perfekt hele dagen. Enten til frokost, eller f.eks. til en dessert med is. Jeg har brukt en lasagneform, men her er det bare å bruke det man har! For å lage det norske flagget har jeg brukt jordbær, blåbær og honningmelon.

_MG_5273

_MG_5270

♥ Ostefat 

Her har jeg laget et lite fat kun for å gi en idé. Skal du servere oster og lignende på 17.mai så hvorfor ikke lage et 17.mai ostefat. Legg litt blåbær og cherrytomater rundt om på fatet så blir det 17.mai feeling med en gang!

_MG_5346 _MG_5327

_MG_5351

♥ Vannmelonkake med det norske flagg

IMG_7550

Denne kaken lager gjerne litt gris, men tror de fleste kommer til å like denne. Det du trenger er en hel vannmelon, og pynt til toppen av «kaken». Jeg har brukt blåbær, bringebær og mini marshmallows (fra TGR).

Husk å passe på fingrene når man kutter denne kaken- skallet kan ofte være litt vanskelig. Kutt av begge runde ender slik at kaken blir flat som vist under.

IMG_7507

IMG_7511

IMG_7512

Skjær så vekk skallet rundt. Så pynter du med det du vil. Du kan også beholde skallet på og heller kutte kaken i «kakestykker» slik at folk bare kan ta et stort stykke uten å skjære i den når det står på bordet. Dette er gjerne enda enklere men dette bestemmer du selv. Godt er det i alle fall- og ikke minst kjempesunt!

IMG_7558

IMG_7550

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*