Kreative frokoster i julen

Kreative frokoster i julen

img_8855

Jeg elsker en god frokost, og i alle fall om den kan være litt kreativ også 😉 Ofte er det ikke så mye som skal til før frokosten blir litt mer sunn og litt mer morsom å spise. Om julen er det utrolig mye gøy du kan gjøre med maten, så derfor har jeg laget noen enkle men kreative jule-frokoster som ikke tar lang tid å lage! Håper du får noen tips til din jule-frokost 😉

Polarbrød- juletre

Kjempe enkel frokost. Her har jeg brukt polarbrød som er trekantet. Om man ikke har et slikt polarbrød tilgjengelig så kan man også bare skjære en skive i samme form. Pålegg kan være hva som helst; skinke, kremost, leverpostei, hvitost osv. Selve treet er av agurkskiver. Skjær en agurkskive som du deler i to halve deler. Stjernen er laget av gul paprika, men har kan du jo også bruke paprika i andre farger, mango, ananas, eple osv. Laget noen «snøkrystaller» av agurk, men dette kan du droppe 🙂 Litt bringebær som bakken 🙂

img_9033

img_9032

Uten agurk snøkrystaller 🙂

img_9034

img_9005

Polarbrød-reinsdyr 

Denne skjønne frokosten laget jeg for polarbrød da de introduserte sitt nye brød i Norge, Gyldenrug. Denne er ikke vanskelig å lage, men litt flere ingredienser. Her kan man imidlertid være litt kreativ og bruke andre ting. På polarbrødet ligger fiskepudding med blåbær som øyne og bringebær som nese. Har du ikke blåbær eller bringebær kan du bruke f.eks. agurkskall, rød paprika, jordbær, eple osv. Geviret er av avokado, hornene av gul paprika og ørene av en agurkskive. Gul paprika kan byttes ut med agurk, annen paprika, frukt osv. Avokado kan byttes ut med f.eks. selleri eller salat.

Vil du se mine andre bilder jeg laget for polarbrød med gyldenrug kan du se HER.

SAMSUNG CSC

Kreative egg

Hvem vil vel ikke spise disse søte snømann eggene? Disse er kokt, avkjølt og så tegnet på. Det er viktig at de ikke er våt for da renner alt vekk 🙂  Jeg har også laget med noen juletrær på. Bruk f.eks. konditorfarge eller spiselig tusj som du får kjøpt f.eks. på pandoru hobby. Hvis ikke kan du bruke litt tusj om du ikke er så redd 😉

_mg_2561

_mg_2566

_mg_2571

_mg_2573

Fiskepudding-snømann

Knekkebrød med fiskepudding, rød paprika, agurk, gulrot og blomkål 🙂

img_4872

Pannekake-juletre

Veldig enkelt å lage, og veldig godt å spise!! Her har jeg laget tre pannekaker og brettet dem sammen to ganger slik at de blir en trekant. Legges litt over hverandre slik at det blir et tre. Stjernen er stjernefrukt, stammen er rabarbra og «julelys» er bringebær, blåbær, litt agurk og litt gul squash. Her trenger man egentlig ikke så mye pynt, en pannekake er god i seg selv. Men en stjerne på toppen må til, men om du ikke har stjernefrukt tilgjengelig så kan du lage en av frukt eller gul paprika.:)

img_3418

Speilegg-julenisse

For å lage denne frokosten trenger du 1-2 egg, blomkål, rød paprika og agurk. Jeg brukte 2 eggehviter og en eggeplomme fordi jeg hadde små egg 🙂 Mens egget steker i pannen, kutter du opp litt blomkål i biter og paprika i strimler. Øyne er av agurk, men har kan du også bruke blåbær. Legg blomkål rundt speilegget og paprika på toppen, to øyne og en munn så er du ferdig 🙂 Godt, sunt og morsomt.

img_8855

img_8848

Kan lages med briller også 😉 Agurk-briller 😎

img_8835

Havregrøt-pingvin 

En supergod og perfekt havregrøt i vintertiden. Havregrøten er dekket med litt kokos og blåbær rundt. Nebb og føtter er litt gulrot, men her kan du også bruke mango, ananas, melon, fersken eller nektaring:)

img_4691

pip, pip 🙂

img_4692

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*