17.mai flaggkake til barn

17.mai flaggkake til barn

IMG_5393På 17.mai blir det ofte en del kaker, gjerne de typiske kakene som bløtekake, pavlova og kransekake. Men siden det jo er «barnas dag» så passer det jo også perfekt med en kake som kan pyntes og spises av alle barn. Jeg har derfor laget en flaggkake som er pyntet med nonstop og blå «bær» og med melis. Kaken jeg har laget er en helt vanlig sitronkake, men her kan man bestemme helt selv. En kake de fleste barn liker og som passer med litt melis på toppen er f.eks. en saftig krydderkake eller kanelkake, vaniljekake eller kanskje en blåbærkake.

Kaken lages som en vanlig formkake i en brødform. Husk å ikke lage melisen for tynn, for da renner det raskt av. Vent 1-2 min før du tar pynten på slik at den ikke sklir nedover (siden kaken gjerne er litt buet på toppen). Pynten kjøpte jeg på Europris i smågodt avdelingen. De har også blå nonstop som også passer perfekt om man kun vil ha en nonstop-kake.

Server gjerne med litt bær, og plukk noen flotte løvetann i hagen eller langs veien til å ha på bordet- flottere blir det ikke! Den perfekte barnekaken til 17.mai.

IMG_5404

IMG_5408

IMG_5397

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*