Kreativ 17.mai panna cotta-dessert

Kreativ 17.mai panna cotta-dessert

 

_MG_5500

Gelé er ikke bare kjempegodt, men også kjempelett å lage. Jeg tenkte derfor å lage en kreativ dessert til 17.mai med gelé og panna cotta. Resultatet ble disse flotte glassene med rød og blå gelé og panna cotta som danner det norske flagg.

Jeg skal innrømme at dette var litt mer tidkrevende enn hva jeg tenkte, delvis fordi jeg brukte glass av glass og ikke plast og fordi hvert lag må stivne før du heller på det neste.MEN disse blir ganske stilig når de er ferdig 🙂

 Bruker man plastglass trenger man ikke være så redd for at glasset sprekker i kjøleskapet dersom geleen er for varm. Bruker man glass av glass som jeg gjorde, må man sørge for at geleen og panna cottaen er kald nok når man heller på et nytt lag.

Når jeg laget disse laget jeg 6 stk.

Dette trenger du:

  • 2. pk. gelatinplater /2 poser gelatinpulver (det holder sikkert med 1 men jeg tar alltid mer gelatin enn nødvendig bare for å være sikker på at det stivner hehe)- dette er til det Blå laget i midten
  • 2 pk rød jordbær gele
  • Ingredienser til panna cotta- jeg brukte Denne oppskriften fra Tine.no (totalt 1 porsjon, men lag en halv porsjon om gangen)
  •  zeroOh saft med sitron/lime smak
  • Blå gelé kontitorfarge. Jeg brukte Denne.

Slik gjør du:

  1. Lag først en pakke med rød gelé. La den avkjøles og hell litt gele i hvert glass. (husk at du skal ha mange lag så er bedre å helle for lite enn for mye). La den stivne.
  2. Lag 1 porsjon panna cotta. Hvor mye avhenger av hvor mange du skal lage til. Har du en god oppskrift så bruk gjerne den. Jeg brukte oppskriften fra tine.no– men siden du kun skal ha en lite lag i første omgang så halverte jeg oppskriften. Avkjøl, hell på og la stivne.
  3. Det blå gelé-laget er laget av zerOh saft med sitron/lime, blå gelé konditorfarge fra Panduro Hobby, og gelatin. Du skal ikke bruke hele flasken med saft, men bland vanlig saft med vann og så mye saft du liker. Blandingen skal være passe konsentrert (ikke kun ren saft!)  Du kan (i likhet med panna cotta) enten bruke gelatinpulver eller gelativplater- dette velger du selv :)Jeg brukte 8 gelatinplater til 5dl. Dette er kanskje litt mye, men det er bare for å være helt sikker 🙂  Den blå konditorfargen er veldig sterk, så du trenger kun bruke en-to dråper. Dette må du se selv. For meg holdt det rikelig med 5 dl ferdig gelé. Avkjøl, hell på og la det stivne.
  4. Lag et nytt lag panna cotta, avkjøl, hell på og la det stivne
  5. Lag en ny porsjon med rød jordbærgelé, avkjøl, hell på og la det stivne.

Denne desserten tar litt tid, så start tidlig på morgenen 16.mai. Jeg startet i 10.tiden og da ble den ferdig til kvelden.

Det høres veldig tidkrevende ut- og det tar litt tid- men siden hvert lag er så tynt så går det mye raskere enn hva man tenker. Hvert kjøleskap er også forskjellig så i noen stivner det raskere enn i andre.

_MG_5510

Ønsker du en nesten sukkerfri dessert kan du også lage det røde laget selv av sukkerfri saft, gelatin og konditorfarge slik som jeg laget det blå laget. Bruk da en jordbær eller bringebærsaft 🙂

Pynt toppen med friske bær og gjerne et flagg. Noen ønsker kanskje noe «crunch» i denne desserten, så da er det også deilig med litt knuste kjeks på toppen 🙂

En annen idé er å lage denne som en ostekake og pynte toppen med knust kjeksmasse.

En kreativ og morsom 17.mai dessert som de fleste vil like 😉  

_MG_5500

_MG_5507

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*