Verdens Beste Skoleboller

Verdens Beste Skoleboller

Hei hei dere 🙂
 I anledning farsdagen ville jeg overraske med noe godt. Jeg valgte derfor en sikker vinner- Skoleboller! Disse jeg har bakt her er helt nydelige, og en klar vinner i min familie! Skoleboller er svært enkelt å lage. I tillegg er hjemmelaget hundre ganger bedre enn de du kjøper i butikken- synes jeg. De du kjøper på butikken føler jeg aldri er helt perfekt. Ofte er melisen tørr og sprekker derfor opp, bollen er kanskje litt gammel, og/eller det er så vidt du kjenner smaken av kokos for det er så lite!
Det finnes jo et drøss av oppskrifter på skoleboller, men jeg kan med hånden på hjerte si at disse er supergode. Jeg fant en oppskrift fra en bok, men har gjort litt endringer etter å ha prøvd meg fram. Jeg fikk 9 store boller med denne oppskriften.
Varme på ovn: ca.200 grader (se lenger nede), stek i ca.10-15 min
Du trenger:
 DEIG: 1 pk gjær (tørrgjær)
100 g smør
2-3 ts kardemomme (jeg tok 3!)
2 ss sukker
600 g hvetemel
2 dl melk
PYNT: Melis, vann, kokos, vaniljekrem
Bland sammen hvetemel og gjæren sammen i en bolle.
Bland inn 2-3 ts kardemomme. Jeg elsker kardemomme så tok i alle fall 3!
I mange oppskrifter synes jeg det er overdrevent mye sukker. Jeg prøvde nå med kun 2 spise skjeer sukker- merket INGEN forskjell! Det gjorde heller ingen i familien. Du skal jo ha melis på toppen også!
Bruk 100 g smør. Smelt IKKE, men smuldre inn i deigen med hendene.
Elt deigen fin og fast, og la den stå til heving i ca. 30-40 min. La den stå et lunt sted. Jeg satte min inn i ovnen (av), men den hadde litt etter-varme fra å ha brukt den litt før.
Ellers passer også vasken med varmt vann i bunnen perfekt.
Ca dobbelt størrelse, og min tålmodighet var slutt!
Rull deigen ut i en tykk pølse og kutt opp i ca like store deler. Jeg fikk 9, og rulte dem så sammen i små baller.
Så kommer det beste…
Trykk bollene flat på midten/lag en god grop!. Husk at bollene kommer til å vokse i ovnen så trykk dem relativt flate slik at vaniljekremen ikke renner ut.
Jeg brukte Piano sin vaniljekrem, synes den er best. Du kan så klart lage selv, men det hadde/har ikke jeg tålmodighet til;-)
Bruk så mye du vil. Jeg pøste på- kan ikke få for mye i mine øyne!!
Jeg pleier å sitte bollene inn i ovnen mens den varmer seg opp. På denne måten får bollene en fin heving mot selve stekingen. Lite tips!
I min oppskrift stod det 240, men det var langt hva jeg hadde fra. Min gikk opp til 200 grader, og stekte dem i ca.10 min. Dette er imidlertid VELDIG forskjellig fra ovn til ovn, så du må rett og slett følge med!!
La bollene avkjøle seg. Dette kan ta litt tid, så jeg satt dem nærme et vindu- pass så klart på dårlig vær! Stå med dem så hindrer du eventuelle katastrofer!
Finn bram melis og bland med vann til den blir passe tykk.
Bruk så mye kokos du ønsker. Jeg brukte i alle fall en halv pose 😉 Jo mer jo bedre!
Litt pynt kanskje…
Det er jo farsdag! Min far elsket disse, så da er de godkjent i mine øyne!
Helt nydelige! Alle mine ble spist opp på en,to,tre! Lykke til!
Håper det smaker <3 

3 Comments

 1. Misfornøyd

  Fulgte oppskriften til punkt og prikke, og jeg beklager å måtte si det, men det er de verste skolebollene jeg noen gang har smakt.
  En bolledeig skal være luftig og lett og denne deigen ble alt annet enn det.
  Det ser man også på bildene her.
  De ble tunge og kompakte og smakte gjær.
  Definitivt ikke verdens beste skoleboller. 🙁

 2. SÅ fantastisk det så ut!! nå ble jeg veeeldig fristet!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*