Kokosmakroner

Kokosmakroner

Baking hører med i julen. Alle har sine favoritter. Tidligere har jeg laget verdens beste Serinakaker og Pepperkaker men nå har jeg laget en ny favoritt i familien- Kokosmakroner. Når jeg tenker på kokosmakroner, tenker jeg på små topper av kokos, formet som en liten kjegle. Detter er imidlertid smak og behag- andre lager dem runde og uten topp. Denne oppskriften er helt nydelig, og alle i min familie elsket dem! På en,to,tre ble alle spist opp- så regner med at de likte dem 😉
Oppskriften er superenkel, med få ingredienser. Det er kjapt å lage, så passer perfekt om du må lage noe julekos i siste liten. Pass på mengden smør og størrelsen på eggene du bruker. Har du for mye væske i trenger du mer kokos. Så ha litt ekstra kokos klar i bakgrunnen 😉
Håper det smaker!
Dette trenger du:
  • 2 egg
  • 50 g smeltet smør (max! Kan også sløyfes, men jeg brukte det)
  • 100 g sukker
  • 1 ss hvetemel ( Jeg brukte to-tre grunnet store egg, kommer også an på om du bruker smør eller ikke)
  • 1 ts bakepulver
  • 400-600 g kokosmasse
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter- husk å følge med!
Smelt smøret og la det kjølne av litt.
Miks eggedosis av sukker og egg. Bland bakepulveret inn i melet. Bland så eggedosisen med kokosmassen, melet og bakepulveret. Massen skal være klissete, men ikke så klissete at du ikke får den av hendene.
Ta en spiseskje med massen, og form den i håndflaten. Lag en liten kjegletopp med fingrene. Lag imidlertid ikke for høye- da blir de raskt veldig brent!
Stek dem midt i ovnen på 200 grader i ca.10 min. Jeg tok mine ut litt før- pass på! Hver ovn er forskjellig.
La dem avkjøle seg- og Nyt!

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*