Amerikanske Pannekaker med Blåbær

Amerikanske Pannekaker med Blåbær

Et av dagens beste måltider synes jeg er frokost. Ofte blir det litt kjedelige frokoster i uken, så derfor unner jeg meg heller noe litt mer i helgene. Da har jeg lyst å lage noe jeg ikke spiser hver dag- synes det smaker bedre da! I helgen lagde jeg derfor Amerikanske pannekaker med blåbær. Så utrolig gode. Denne oppskriften krever ikke mange ingredienser, og tar heller ikke lange tiden å lage. I tillegg er det svært lite sukker. Dette kan man heller kompansere for med å ta på godt syltetøy eller annet pålegg.

Amerikanske pannekaker minner kanskje mange om lapper eller sveler. Disse skal imidlertid være mye tykkere, og mindre søt. Selv om mange spiser dette til frokost, er dette vel så god lørdagsgodt som andre søtsaker. I USA er det kanskje mer vanlig med sirup og bacon til disse pannekakene. Jeg som er så glad i blåbær valgte heller dette denne gangen. Lag selv og nyt:)

Ingredienser:

  • 50 g smør (smeltet og avkjølt)
  • 2 dl melk (jeg brukte lett)
  • 2 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 1/2 ss bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • Blåbær
  • Ekstra smør til steking

Smelt først smøret og la det kjølne.

 Visp sammen eggene.
 Videre blandet jeg først alt det tørre, før jeg tilførte egg og smør. Vispet inn melken til den var passe tykk. Røren skal være litt tykk, så pass på melken. Alle rører er forskjellig. Tilfør litt mer om du synes det er For tykk.La røren svelle i ca.10 min.
Bruk litt godt smør i en panne, og bruk en øse til å lage pannekakene med. De skal være ca. på størrelse med sveler.
Jeg ville ha blåbærpannekaker så jeg brukte frossne blåbær som var halv-tint. Ferske kan så klart også brukes.
Jeg sparte en del blåbær til å ha på pannekakene til slutt. Om man vil ha noe litt mer søtt kan man bruke blåbær-syltetøy eller annet syltetøy av eget ønske!
Håper det smaker

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*