Rosa Fletteloff med Parisaflette

Rosa Fletteloff med Parisaflette

Om du spør meg, er hjemmelagde brød noe av det beste. Spesielt når de nettopp har kommet ut av ovnen og fremdeles er varm. Som alt annet finnes det utrolige mange forskjellige typer brød. Et av mine favoritter har imidlertid alltid være Fletteloff. Ikke bare liker jeg loff, for hver gjør ikke det, men synes de er så fin å se på. Jeg ville prøve å lage en liten vri på mitt brød denne gangen ved å lage en parisaflette. I stedenfor å flette en vanlig flette, kutter man ekstra remser på siden ettersom man fletter seg nedover.  I tillegg blandet jeg inn litt rosa konditorfarge for å få et lite rosa «touch» 😉 Jeg ville bare prøve med den ene brødet, og tok derfor i fargen når deigen hadde hevet seg. Om du vil ha en mer definert farge ville jeg blandet den inn tidligere.
Brødet smakte nydelig, og ble spist opp på en,to tre. Dette trenger du:
Denne oppskriften gir 2 brød. Stekes på 200 grader i ca.25-30 min midt i ovnen.
Ingredienser:
  • 100 g margarin (smeltes)
  • 4 dl melk
  • 1 pk gjær
  • ca. 10 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ts sukker.
  • eventuellt rød konditorfarge.
  • Et egg til pensling(valgfritt)
  1. Bland alt det tørre i en bolle. Jeg brukte tørrgjær denne gangen, men en pakke gjør kan så klart også brukes.
  2. Bland smør og melk, og sørg for at det har en temp. på ca.37 grader. Bland inn med det tørre, og kna deigen godt.
3. Sett deigen til heving i ca.40-60 min.
Når det har hevet seg til dobbel str. elter du den godt før du deler den i to like store deler.
Jeg blandet inn litt rosa konditorfarge bare for gøy. Selv om bildet under kanskje ikke ser såå fristende ut, smakte brødet fortreffelig 🙂
Lag en underflate, og fest tre remser av brød på toppen. Ettersom du fletter skal du skjære med den en remse fra yttersiden på hver kant og inkludere den i fletten.
Rett ut av ovnen!
Smakte nydelig alene, men litt godt smør som smeltet og andre pålegg var også kjempegodt! Håper det smaker <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*